Lammefilet med kremet portvinssaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammefilet er en eksklusiv råvare for de store anledningene. Tilbered og server med deilig saus, sopp og grønnsaker, og festen kan starte!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 8 stk. potet

Grønnsaker:

  • 10 stk. sjalottløk
  • 4 stk. gulrot
  • 200 g aspargesbønner
  • 200 g kantarell

Saus:

  • 2 ss brunt sukker
  • 3 ss portvin
  • 4 dl lammekraft
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 dl matfløte

Slik gjør du

Server med små kokte poteter eller en luftig potetmos.