Lammefrikassé
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Mange husker denne klassikeren best som søndagsmiddag hjemme hos mor. Det smaker like godt i dag, så her er det bare å sette i gang. Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en lys,fyldig saus. Nam nam.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg grytekjøtt av lam med bein -
6 dl vann -
1,5 ts salt -
2 stk. persillerot -
1 stk. purre -
2 stk. gulrot -
1 stk. blomkål -
4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann -
6 dl kraft fra koking av kjøttet -
2,5 ss lettrømme -
1 ss sitronsaft -
3 ss frisk dill
Slik gjør du
Grønnsaker varierer i størrelse, så skal du lage lammefrikassé til mange og justere opp oppskriften, kan du vurdere mengde grønnsaker utifra størrelse.
Server lammefrikasséen med kokte poteter.