Lammefrikassé

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mange husker denne klassikeren best som søndagsmiddag hjemme hos mor. Det smaker like godt i dag, så her er det bare å sette i gang. Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en lys,fyldig saus. Nam nam.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 2 stk. persillerot
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. blomkål
  • 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
  • 6 dl kraft fra koking av kjøttet
  • 2,5 ss lettrømme
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss frisk dill

Slik gjør du

Grønnsaker varierer i størrelse, så skal du lage lammefrikassé til mange og justere opp oppskriften, kan du vurdere mengde grønnsaker utifra størrelse.

Server lammefrikasséen med kokte poteter.