Lammestek med fløtegratinerte poteter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her er oppskriften på klassisk lammestek med hvitløk og rosmarin, servert med deilige, fløtegratinerte poteter og en lammesjysaus. Enkelt, saftig og velsmakende!
Ingredienser
10 porsjoner
-
1 stk. lammelår (á 2,5 kg) -
2 ts salt -
1 ts pepper -
3 båter hvitløk -
4 stilker frisk rosmarin eller 1,5 ts tørket -
1 stk. løk i båter -
3 stk. gulrot -
ca.
3 dl vann -
2 dl revet hvitost
Fløtegratinerte poteter:
-
1,5 kg potet -
2 stk. løk -
2 ss smør -
6 dl matfløte eller kremfløte
Lammesjysaus:
-
ca.
6 dl stekesjy -
3 ss hvetemel utrørt i kaldt vann -
2 ss solbærsaft eller rødvin -
2 ts soyasaus
Slik gjør du
Server steken med grønnsakene fra stekingen, saus og fløtegratinerte poteter. Ekstra kokte grønnsaker eller en salat smaker også godt til.
Ble det rester etter lammemiddagen? Vi har gode tips til hva du kan lage med rester av lammelåret eller lammesteken.