Lammestek med grønnsaker i ovn
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Deilig, urtekrydret lammestek servert med fargerike grønnsaker er skikkelig snaddermat. Kjøttet og grønnsakene gir også smak til sjyen, som blir base for en smakfull sjysaus du kan servere til.
Ingredienser
10 porsjoner
-
1 stk. lammelår (á 2,5 kg) -
3 båter hvitløk -
2 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 ss hakket frisk rosmarin -
1 ss hakket frisk timian -
3 dl vann -
4 stk. gulrot -
2 stk. purre -
10 båter hvitløk -
3 stk. rødløk -
6 stk. tomat -
3 ss nøytral olje -
1 ts salt
Lammesjysaus:
-
ca.
3 dl kraft fra steken -
1 ss maisenna
Slik gjør du
Server lammesteken i skiver, med deilige, bakte grønnsaker og sjysaus. Kokte poteter eller godt brød smaker også godt til.
Har du rester igjen av steken? Vi har gode tips til hva du kan lage med rester av lammelåret eller lammesteken.