Langtidsstekt høne
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Går du på oppdagelsesferd i frysedisken, kan det hende at du kommer over gullhøner. De er store og kjøttfulle, men trenger lang tilberedningstid på lav temperatur for å bli møre. Resultatet er mørt og smakfullt kjøtt, og bonusen er en nydelig kraft på skroget.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. gullhøne (gourmethøne), ca. 3 kg -
1 bunt bladpersille -
4 stk. gulrot -
2 stk. persillerot -
2 stk. løk -
6 båter finhakket hvitløk -
1 potte frisk salvie eller 2 ss tørket -
revet skall og saft av
0,5 stk. sitron -
1 dl olivenolje -
1 stk. hønsebuljongterning -
4 dl vann
Slik gjør du
Server høna med de bakte grønnsakene, ris eller poteter og den varme sjyen.