Langtidsstekt høne

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Går du på oppdagelsesferd i frysedisken, kan det hende at du kommer over gullhøner. De er store og kjøttfulle, men trenger lang tilberedningstid på lav temperatur for å bli møre. Resultatet er mørt og smakfullt kjøtt, og bonusen er en nydelig kraft på skroget.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. gullhøne (gourmethøne), ca. 3 kg
  • 1 bunt bladpersille
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 2 stk. løk
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 potte frisk salvie eller 2 ss tørket
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 4 dl vann

Slik gjør du

Server høna med de bakte grønnsakene, ris eller poteter og den varme sjyen.