Langtidsstekt kje
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Den mest kjøttfulle delen av et kje er låret. Vi har gitt det en fin stekeskorpe før vi har senket temperaturen og latt det kose seg lenge i stekeovnen. Resultatet er verd å vente på.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg kjelår eller kjebog -
2 stk. rødløk -
2 stilker stilkselleri (stangselleri) -
2 dl hvitvin eller eplemost -
1 stk. hvitløk -
1 stk. sitron -
4 stilker frisk timian -
4 stilker frisk rosmarin -
2 blader laurbærblad -
0,5 dl olivenolje -
2 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
0,5 ss maisenna
Slik gjør du
- Gni kjøttet godt inn med olivenolje, salt og pepper.
- Rens løk. Kutt løk og stilkselleri i biter. Legg bitene i en ildfast form eller langpanne og bland dem med olivenolje. Krydre lett med salt og pepper.
- Legg kjekjøttet i formen sammen med grønnsakene. Hakk urtene og dryss dem over. Legg på skiver av sitron.
- Hell i hvitvin. Sett formen midt i ovnen på 200 °C. i 15 minutter. Senk temperaturen i ovnen til 125 °C og stek videre i 2 1/2 - 3 timer, til kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet. Øs kjøttet med kraften som danner seg i formen flere ganger under stekingen.
- Ta formen ut av ovnen og løft kjøttet over på en skjærefjøl. Hell forsiktig kraften som har dannet seg i pannen over i en liten kjele, og la den koke inn en stund. Smak evt. til med salt og pepper.
- Øk temperaturen i stekeovnen til 220 °C. Sett formen med grønnsakene tilbake i ovnen og stek grønnsakene til de begynner å få ordentlig farge.
Server kjekjøttet med den innkokte kraften, de ovnsstekte grønnsakene og godt brød.