Lettsaltet lammekjøtt med raspeballer

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saltkjøtt av lam med raspeballer er nydelig tradisjonsmat som smaker. Om du vil lage kålrotstappe som her eller bare servere med kokt kålrot i skiver, det blir opp til deg.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg lettsaltet lammekjøtt

Raspeballer:

  • 750 g rå potet
  • 300 g kokt potet
  • 3 dl byggmel
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt

Kålrotstappe:

  • 1 kg kålrot
  • 2 stk. gulrot
  • 1 dl kremfløte
  • 3 ss smør

Slik gjør du

Server lettsaltet lammekjøtt med raspeballer og kålrotstappe. Litt sirup på raspeballene smaker godt.

Blir det raspeballer til overs, så kan de skjæres i skiver og varmes i stekepannen dagen etter.