Leverkaker

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du lyst til å begynne å spise mer innmat, men vet ikke helt hvordan du skal gjøre det? Lag en porsjon leverkaker! Leverkaker har en fin, mild smak, og er absolutt en rett å ta med seg om man ønsker å spise hele dyret fra hode til hale. Våre leverkakerer laget av lammelever og lammekjøttdeig, men her kan du bruke det du har tilgang på.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g lever av svin , kalv, lam eller rein
  • 1 stk. løk
  • 1,5 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt muskat
  • 0,5 ts tørket timian
  • 400 g kjøttdeig av storfe, lam, svin eller rein
  • 0,5 dl melk
  • 2 ss margarin til steking

Slik gjør du

Server leverkakene med stekt løk, poteter, brun saus og tyttebærsyltetøy.

Flere serveringstips er råkost, dampede grønnsaker, potetmos, rotmos, ertestuing eller kålstuing.