Leverpostei

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hjemmelaget leverpostei på er ganske enkelt å lage, og vil ganske sikkert imponere gjestene dine. Eksperimenter gjerne med egne smakstilsetninger som hakkede urter, grønn pepper, nøtter, hvitløk eller oliven. Lager du posteien i en fin liten krukke, er det en super julegave til den som er glad i mat.

Ingredienser

  • 150 g lever av svin
  • 100 g ribbe eller annet svinekjøtt med fett på
  • 1 stk. løk
  • 4 stk. ansjosfilet
  • 1,5 dl melk
  • 3 ss hvetemel
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 1 stk. egg
  • 1 pk aspik (lys buljong-gelé)
  • 1 dl sherry

Slik gjør du

Server gjerne på grovt landbrød med stekt bacon, stekt sopp og små sylteagurker, eller på sprø kjeks med en klatt god gelé på toppen.