Leverpostei
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Hjemmelaget leverpostei på er ganske enkelt å lage, og vil ganske sikkert imponere gjestene dine. Eksperimenter gjerne med egne smakstilsetninger som hakkede urter, grønn pepper, nøtter, hvitløk eller oliven. Lager du posteien i en fin liten krukke, er det en super julegave til den som er glad i mat.
Ingredienser
-
150 g lever av svin -
100 g ribbe eller annet svinekjøtt med fett på -
1 stk. løk -
4 stk. ansjosfilet -
1,5 dl melk -
3 ss hvetemel -
1,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
0,5 ts malt allehånde -
1 stk. egg -
1 pk aspik (lys buljong-gelé) -
1 dl sherry
Slik gjør du
Server gjerne på grovt landbrød med stekt bacon, stekt sopp og små sylteagurker, eller på sprø kjeks med en klatt god gelé på toppen.