Lungemos
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Man kan vel ikke påstå at lungemos er verdens mest appetittelige navn på en matrett, men la ikke det være argumentet for å ikke smake! Dette er helt nydelig mat med flere bruksområder, og absolutt en rett å ta med seg om man ønsker å spise hele dyret fra hode til hale. Lungemos kan lages av innmat og kjøtt av ulike typer dyr – svin, vilt, storfe eller lam.
Ingredienser
porsjoner
1 porsjon gir ca 1 kg ferdig lungemos
-
ca.
400 g hjerte -
ca.
400 g lunger -
ca.
400 g kokekjøtt -
1 ss salt -
2 stk. laurbærblad -
1 stk. løk -
0,25 ts malt allehånde -
0,25 ts malt ingefær -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
Server lungemos med kokte eller stekte poteter, pasta, potetmos, rotmos eller gulrotmos, dampede grønnsaker, erter, rå løk, rødbete, sylteagurk, tyttebær, flatbrød, lefser eller lomper.
Du kan også tilsette urter som for eksempel timian eller persille og grønnsaker som løk, selleri og gulrot i kjelen under koking. Dette gir ekstra smakfull kraft.