Lys lapskaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lys lapskaus er genial mat å ha ferdig når man kommer frem til en kald hytte sent en fredag kveld. Eller kanskje dugnadsmat til gjengen som har hjulpet til med flytting? Eller rett og slett trøstemat en dag du føler deg litt uggen og småforkjølet. Det hjelper garantert.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g lettsaltet svinekjøtt eller lettsaltet sideflesk uten svor , i terninger -
7 dl vann eller kraft -
800 g potet , i terninger -
200 g kålrot , i terninger -
200 g gulrot , i terninger -
100 g sellerirot , i terninger -
0,5 stk. purre , i skiver -
1 ts salt -
1 ts nykvernet pepper
Slik gjør du
Om lapskausen er tynn, kan den jevnes med litt potetmospulver.
Server med flatbrød.
Du kan også lage en brun lapskaus. Da bytter du ut lettsaltet svinekjøtt med høyrygg av storfe.