Oksestek
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Oksestek er en klassiker som vekker gode minner for mange, og som aldri vil gå av moten. En mør og saftig oksestek passer til alle livets store anledninger – og til søndagsmiddagen.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg surret oksestek -
2 ts salt -
1 ts pepper -
1 stk. løk -
2 stk. gulrot -
5 dl vann
Rødvinssaus:
-
7,5 dl rødvin -
3 stk. sjalottløk -
7,5 dl oksekraft eller buljong -
150 g usaltet smør -
0,75 ts salt -
0,75 ts nykvernet pepper
Slik gjør du
NB: Sausen skal ikke koke etter at smøret er vispet inn!
Oksesteken smaker godt med kokte eller fløtegratinerte poteter og smørdampede grønnsaker.
Posesauser er utmerket, men kan gjerne piffes opp med krydder og andre smakstilsetninger. Bruker du kraften fra langpannen som væske får du masse smak.
Kjøper du rundstek av storfe på butikken, så kan du surre din egen oksestek. Se video under som viser hvordan du gjør det.