Pinnekjøtt av reinsdyr
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pinnekjøtt av reinsdyr har sin særpregene smak av naturen. Saltet og tørket på klassisk vis. Pinnekjøttet har vi dampet og servert med de tradisjonelle tilbehøret, kålrot, sjy og poteter.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg pinnekjøtt av reinsdyr
Rotmos:
-
1,25 kg kålrot -
2 stk. gulrot -
1 stk. potet -
3 ss smør -
1 dl kremfløte -
ca.
2 ts salt
Slik gjør du
Pinnekjøttet av reinsdyr kan på lik linje med vanlig pinnekjøtt brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpanne. Sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutt. Følg godt med.
Server reinsdyrpinnekjøttet med kålrotstappe, stekte eller kokte poteter og pinnekjøttsjy.
Stekte poteter: Kok potetene møre, hell av vannet og damp potetene tørre. Tilsett smør og litt persille, stek dem til de får en fin stekeskorpe.