Raspeballer med svineknoke
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Raspeballer eller komler er norsk tradisjonsmat som ofte serveres på torsdager, såkalt komletorsdag. Salt kjøtt som for eksempel svineknoke er smakfullt og godt tilbehør, og gir god kraft til å koke potetballene i. Kålrotstappe er tilbehør slik det skal være, i følge tradisjonen.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. lettsaltet svineknoke eller annet salt kjøtt
Raspeballer:
-
750 g rå potet -
300 g kokt potet -
3 dl byggmel -
2 ss hvetemel -
1 ts salt
Kålrotstappe:
-
1 kg kålrot -
2 stk. gulrot -
1 dl kremfløte /matfløte -
3 ss smør -
2 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Med eller uten dott
Vil du ha raspeball med dott kan du legge terninger med lettsaltet flesk i deigen når du former baller.