Raspeballer med svineknoke

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Raspeballer eller komler er norsk tradisjonsmat som ofte serveres på torsdager, såkalt komletorsdag. Salt kjøtt som for eksempel svineknoke er smakfullt og godt tilbehør, og gir god kraft til å koke potetballene i. Kålrotstappe er tilbehør slik det skal være, i følge tradisjonen.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lettsaltet svineknoke eller annet salt kjøtt

Raspeballer:

  • 750 g rå potet
  • 300 g kokt potet
  • 3 dl byggmel
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt

Kålrotstappe:

  • 1 kg kålrot
  • 2 stk. gulrot
  • 1 dl kremfløte /matfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

 

Med eller uten dott

Vil du ha raspeball med dott kan du legge terninger med lettsaltet flesk i deigen når du former baller.