Reinsdyrkaker i kremet viltsaus
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Har du reinsdyrskav i fryseren kan du lage noen fantastiske kjøttkaker med en god viltsmak. Server kakene med en kremet viltsaus, rotgrønnsaker, poteter og tyttebærsyltetøy. Herlig søndagsmiddag!
Ingredienser
porsjoner
-
500 g reinsdyrskav eller kjøttdeig av reinsdyr -
2 ts salt -
0,5 ts frisk ingefær , revet -
0,5 ts pepper -
1 ss potetmel -
1 stk. egg -
1 dl matfløte -
2 ss smør
Kremet viltsaus:
-
200 g frisk sjampinjong -
1 stk. løk -
2 ss smør -
4 dl viltkraft -
5 dl matfløte -
5 stk. einebær -
100 g brunost -
2 ss solbærgelé -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Server med kokte rotgrønnsaker i staver, poteter, rørte tyttebær og litt finhakket persille.