Reinsdyrkaker i kremet viltsaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du reinsdyrskav i fryseren kan du lage noen fantastiske kjøttkaker med en god viltsmak. Server kakene med en  kremet viltsaus, rotgrønnsaker, poteter og tyttebærsyltetøy. Herlig søndagsmiddag!

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g reinsdyrskav eller kjøttdeig av reinsdyr
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts frisk ingefær , revet
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss potetmel
  • 1 stk. egg
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss smør

Kremet viltsaus:

  • 200 g frisk sjampinjong
  • 1 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 4 dl viltkraft
  • 5 dl matfløte
  • 5 stk. einebær
  • 100 g brunost
  • 2 ss solbærgelé
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar
bar
bar

Server med kokte rotgrønnsaker i staver, poteter, rørte tyttebær og litt finhakket persille.