Reinsdyrstek med hasselbackpoteter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Reinsdyrstek er fantastisk festmat som passer til både små og store markeringer. Servér gjerne med deilige hasselbackpoteter, en fyldig fløtesaus og friske grønnsaker.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg reinsdyrstek -
1,5 ts salt -
1,5 ts pepper -
7,5 dl vann
Hasselbackpoteter:
-
10 stk. potet -
2 ss smør -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
0,5 ts paprikapulver -
0,5 dl revet hvitost
Viltsaus:
-
2 ss smør -
4 ss hvetemel -
8 dl kjøttkraft eller sjy -
2 stk. knuste einebær -
1 dl seterrømme -
3 skiver ekte geitost -
1 ss rørt tyttebær -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Grønnsaker:
-
500 g frisk sjampinjong -
2 stk. gulrot -
1 stk. rødløk
Slik gjør du
Server reinsdyrsteken med grønnsaker, viltsaus og hasselbackpoteter.
Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 °C i ca. 20 minutter.