Reinsdyrstek med viltsaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Reinsdyrstek er klassisk festmat for mange. Det møre, smakfulle kjøttet i følge med en fyldig viltsaus, tyttebær og grønnsaker tilfredsstiller alle behov for tradisjon og gir samtidig en følelse av eksklusivitet. Og så er det utrolig godt.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg reinsdyrstek -
1,5 ts salt -
1,5 ts pepper -
2 stk. gulrot -
1 stk. løk -
3 ss smør til steking -
3 dl vann
Viltsaus:
-
3 ss smør -
3 ss hvetemel -
7 dl sjy/kraft eller buljong -
5 stk. knuste einebær -
1 beger crème fraîche orginal, 35 % -
4 skiver ekte geitost eller 1 ss rørte tyttebær
Tilbehør:
-
200 g rosenkål -
300 g frisk sjampinjong -
1 ss smør til steking -
2 stk. sjalottløk -
2 ss hakket frisk persille
Slik gjør du
Kokte poteter eller potetmos og rørte tyttebær hører også til.