Røkt lammelår med stuede rotgrønnsaker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lettsaltet og røkt lammelår er herlig, rustikk og smakfull mat som er perfekt å servere til gjestene dine. For mange er denne retten knyttet til høytid, og er like populær i julen som i påsken.
Ingredienser
8 porsjoner
-
1 stk. lettsaltet, røkt lammelår (2.5-3.5 kg) -
1 stk. løk -
1 stk. gulrot -
3 stk. laurbærblad -
1 ts hel pepper -
2 dl vann
Stuede rotgrønnsaker:
-
4 stk. gulrot -
4 skiver kålrot -
2 stk. persillerot -
1 stk. sellerirot -
4 ss smør -
4 ss hvetemel -
6 dl melk -
2 dl matfløte -
2 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss friske urter
Slik gjør du
Skjær lammelåret i fine skiver. Server med stuede rotgrønnsaker og stekesjy. Kokte poteter passer godt til.
Du kan også koke lammelåret i en avlang kjele. Legg da i lammelåret, løk, gulrot, hel pepper og laurbærblad i kjelen. Hell på vann så det så vidt dekker, kok opp og la lammelåret trekke til termometeret vise 70 grader. (Oppbevar gjerne lammelåret i kokevannet, hvis du ønsker å servere det kaldt).