Rype i fløtesaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Erkenorsk og tradisjonsrikt i bøtter og spann. Ryper er fantastisk mat som smaker av norsk natur. Servert med rosenkål, russiske erter, fløtesaus og nyrørte tyttebær, blir dette et festmåltid!
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. gryteklar rype -
2 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
2 ss smør -
2 ss sukker -
2 ss sherry eller portvin -
2 ss finhakket frisk kruspersille
Russike erter:
-
1 pk russiske erter
Fløtesaus:
-
1 stk. løk -
3 båter hvitløk -
3 dl kremfløte -
5 dl viltkraft eller fond -
8 stk. einebær -
2 stk. laurbærblad -
1 stilk frisk timian -
10 stk. sort hel pepper -
3 skiver brunost -
1 ss rørt tyttebær tyttebærsyltetøy eller ripsgele -
20 g blåmuggost eller roquefort -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper
Rosenkål:
-
400 g rosenkål -
2 ss smør
Rørte tyttebær:
-
200 g tyttebær -
100 g sukker gjerne Dermera sukker