Sjømannsbiff
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Også i en trang bysse langt til havs skulle maten smake godt. Da var det greit med retter som mer eller mindre gjorde seg selv i ovnen, slik at benkeplassen kunne benyttes til noe annet. Sjømannsbiff stammer fra Sverige, men det har ganske sikkert også vært servert liknende retter om bord i norske skip. Mørkt øl gir retten en karakteristisk smak.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g bankekjøtt av storfe eller rundstek -
3 ss smør eller margarin -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
4 stk. løk , i skiver -
11 stk. potet , i skiver -
ca.
3 dl mørkt øl -
1 dl kjøttbuljong (utblandet) (gjerne vann og terning)
Slik gjør du
Dryss gjerne over hakket persille og server med tyttebærsyltetøy.
Gryten kan også lages i ovnen. Varm ovnen til 130 °C. Sett lokk på gryten og plasser den midt i ovnen i 1-2 timer, eller til kjøttet og potetene er ferdige.