Sopp i krydret olje
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Dette er en herlig måte å ta vare på naturens gaver på. Vi har brukt kantarell og små eksemplarer av granmatriske, men all spiselig sopp kan brukes. Nydelig tilbehør til reinsdyr og vilt.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g renset sopp -
0,5 l rapsolje eller olivenolje
Lake:
-
0,5 l eplecidereddik -
0,5 l vann -
1 ss salt -
4 ss sukker -
1 ts hel pepper -
2 stk. laurbærblad -
1 ts chiliflakes -
0,5 stk. sitron -
4 kvister frisk rosmarin
Slik gjør du
Sopp i krydret olje passer som tilbehør til reinsdyr og vilt, og smaker nydelig i salat.
Finner du ikke vill sopp, gjør aromasopp, sjampinjong eller andre dyrkede sopper samme nytten. Skjær dem i mindre biter og følg framgangsmåten. Også fryst sopp kan marineres på denne måten: tin soppen og følg for øvrig framgangsmåten.