Sosekjøtt
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Sosekjøtt, som noen steder også blir kalt kjøtt i mørke, er en kraftig og smakfull gryte med bog eller høyrygg av storfe. Server den tradisjonsrike kjøttgryten med kokte eller saltbakte poteter, og selvfølgelig tyttebær.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg bog av storfe uten ben evt. høyrygg -
2 stk. løk -
2 ss margarin til steking -
4 ss margarin -
5 ss hvetemel -
1 l kjøttkraft (eventuelt 2 stk buljongterninger og 1 l vann) -
1 stk. laurbærblad (kan sløyfes) -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
Vil du ha en mørkere saus, kan du tilsette noen dråper sukkerkulør.
Server sosekjøtt med kokte grønnsaker, ertestuing eller kålstuing og kokte poteter, saltbakte poteter eller potetmos og rørte tyttebær.