Stekt makrell med rømmesaus
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en tilberedningsmetode som er brukt på Østlandet i uminnelige tider. Man kan selvsagt steke hele fisken, men her har vi valgt å bruke fileter. Litt enklere med tanke på at den supergode sausen tradisjonelt sett deler plassen på tallerkenen med både fisk, agurksalat, sitron og rømme.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. makrell -
4 ss hvetemel -
1 ss salt -
1 ts pepper
Agurksalat:
-
1 stk. agurk -
2 ss vann -
1 ss sukker -
1 ss eddik, 7 % -
0,5 ts salt -
0,25 ts malt hvit pepper
Rømmesaus:
-
1 ss hvetemel -
1 beger lettrømme -
2 ss melk eller fløte
Slik gjør du
Server med kokte poteter og gjerne noen sitronbåter.
Hvis ikke du kan filetere fisk, anbefaler vi at du spør de som jobber i fiskedisken.