Stuede grønnsaker
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Stuede grønnsaker er grønnsaker og saus i ett, og er nydelig tilbehør til alt fra varmrøkt makrell til stekte nakkekoteletter. Vi har bruk gulrot, sukkererter, sellerirot og fenikkel, men her er det rom for variasjoner - bruk de grønnsakene du liker best!
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. gulrot -
100 g sukkererter -
3 dl vann -
0,5 ts salt -
2 ss hvetemel -
1 dl matfløte -
400 g sellerirot -
1 stk. fennikel
Slik gjør du
- Del gulrot, sellerirot og fenikkel i jevnstore biter. Del sukkererter i to på langs.
- Smelt smør i en kjele og fres grønnsakene et par minutter.
- Dryss over hvetemel og rør godt. Spe med melk og kok opp mellom hver gang. Sausen skal ikke være for tykk. Smak til med muskat, salt og pepper.