Svinekam fylt med svisker og persille
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Danskene har skjønt det! Dette må vi også lære, bedre svinestek finnes ikke. Klassisk fyll er epler og svisker. Her er en lignende variant, fylt med svisker og bladpersille.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg svinekam u/ben -
3 ts salt -
1,5 ts pepper -
5 dl vann -
20 stk. svisker -
1 bunt bladpersille
Rødkål:
-
1 kg rødkål -
3 stk. eple -
1,5 ts salt -
1,5 dl kjøttkraft -
3 ss eddik, 7 % -
3 ss sukker
Tilbehør:
-
600 g rosenkål -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
- Snitt svoren i tynne striper med ca. 1/2 cm mellomrom. Riss helt ned til kjøttet.
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
- Lag et hull tvers igjennom svinekammen med baksiden av en tresleiv.
- Fyll svinekammen med svisker og bladpersille. Press inn så mye du klarer.
- Gni svinekammen inn med havsalt og nykvernet pepper. Legg den i en langpanne eller ildfast form.
- Hell på kokende vann og dekk formen med aluminiumfolie. Sett formen inn i ovnen på 230 °C og damp i 45 minutter.
- Ta formen ut av ovnen, ta av folien og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett steken inn i ovnen igjen og stek videre på 175°C til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 - 1,5 timer. Ekstra sprø svor får du ved å sette på overvarme/grill, 1-2 minutter til svoren “blåser” seg opp. Pass godt på. La steken hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
Skjær steken i fine skiver og server med rosenkål og rødkål.
Bruk stekesjyen som base for god saus eller for å gi ekstra god smak i rødkålen.