Svinekam med ovnsbakte gulrøtter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Saftig svinekam med sprø og deilig svor! Server den med fargerike ovnsbakte grønnsaker og du har en deilig søndagsmiddag eller festmiddag i romjula.
Ingredienser
porsjoner
-
1,5 kg svinekam uten ben -
3 ts salt -
2 ts kvernet pepper -
ca.
2 dl vann
Ovnsbakte gulrøtter:
-
8 stk. gulrot -
1 kvist frisk rosmarin -
2 båter hvitløk -
3 ss smør -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Hel syltet løk:
-
10 stk. rødløk -
1 dl vann -
1 dl sukker -
1 dl eddik, 7 %
Slik gjør du
Forvarm stekeovn til 230 °C.
- Bruk en skarp kniv og lag ruter i svoren. Gni svinekammen inn med salt og nykvernet pepper. Legg den i en langpanne eller en ildfast form.
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan svinekammen dampes først og rutes etter damping.
- Hell på kokende vann og dekk formen med aluminiumsfolie. Damp svinekammen i stekeovnen i ca. 45 minutter.
- Ta formen ut av ovnen, ta av folien og stikk inn et steketremometer i den tykkeste delen av svinekammen. Sett formen tilbake i stekeovnen, og stek videre på 175 °C til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 - 1,5 timer. La svinekammen hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
Ekstra sprø svor får du ved å sette på overvarme/grill mot slutten av steketiden. Pass godt på, det tar 1-2 minutter til svoren “blåser” seg opp.
- Skrell gulrøttene. Del dem først i to og så i fire på langs. Legg gulrøttene i en ildfast form sammen med frisk rosmarin. Legg på noen klatter smør, og krydre med salt og pepper. Sett formen midt i stekeovnen og bak gulrøttene på 200 °C i ca. 10 minutter, til gulrøttene er møre.
- Skrell rødløken, men la den fortsatt være hel. Kok opp vann, sukker og eddik i en kjele og legg i løken. La løken koke forsiktig i 5 minutter. Skru av platen og la løken ligge å trekke i den varme laken.
Server svinekam med ovnsbakte gulrøtter, syltet rødløk og kokte poteter.