Svineknoker med surkål
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Svineknoker er å få både røkt og saltet, og begge deler egner seg til denne retten. Dette er skikkelig tradisjonsrik høst- og vintermat, inspirert av tyskernes Schweinhaxe og Eisbein mit Sauerkraut.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. lettsaltet, røkt svineknoke -
2,5 l vann , eller så mye at knokene såvidt dekkes -
8 stk. potet
Surkål:
-
1 stk. hodekål -
1 stk. løk -
3 ss smør -
0,5 stk. laurbærblad -
4 stk. einebær -
5 stk. hel nellik -
3 dl kjøttkraft (fra terning) -
1,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
0,5 ts sukker -
4 ss eddik, 7 %
Slik gjør du
Server svineknokene rykende varme med surkål, poteter, sennep og eventuelt litt av kokesjyen.