Svineknoker med surkål

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svineknoker er å få både røkt og saltet, og begge deler egner seg til denne retten. Dette er skikkelig tradisjonsrik høst- og vintermat, inspirert av tyskernes Schweinhaxe og Eisbein mit Sauerkraut

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lettsaltet, røkt svineknoke
  • 2,5 l vann , eller så mye at knokene såvidt dekkes
  • 8 stk. potet

Surkål:

  • 1 stk. hodekål
  • 1 stk. løk
  • 3 ss smør
  • 0,5 stk. laurbærblad
  • 4 stk. einebær
  • 5 stk. hel nellik
  • 3 dl kjøttkraft (fra terning)
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts sukker
  • 4 ss eddik, 7 %

Slik gjør du

Server svineknokene rykende varme med surkål, poteter, sennep og eventuelt litt av kokesjyen.

Tips: Bruk ferdig surkål og smak til med litt nellik og einerbær. I stedet for surkål kan du bruke stuede rotgrønnsaker. Lag hvit saus og tilsett en pose frossen grønnsaksblanding. Rester av knoken kan brukes til ertesuppe, betasuppe eller lapskaus.