Svinekoteletter med hjemmelaget surkål
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En klassiker på norske middagsbord. Koteletter av svin, servert med surkål og brun saus - hjemmelaget selvsagt!
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. kotelett av svin -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper
Surkål:
-
750 g hodekål -
2 stk. eple -
1 ts salt -
2 ts karve -
2,5 dl kjøttkraft -
2 ts eddik, 7 % -
2 ts sukker -
0,25 ts pepper
Brun saus:
-
2 ss smør -
2 ss hvetemel -
0,5 l kjøttkraft eller buljong -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper
Tilbehør:
-
800 g potet
Slik gjør du
Server kotelettene med hjemmelaget surkål, brun saus og kokte poteter.
Server gjerne med rørte tyttebær