Syltet makrell med pepperrotsaus
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Syltet makrell er en klassiker som virkelig fortjener å trekkes fram i sommerlyset. Enkel å lage, og blir bare bedre etter noen dager i kjøleskapet. Perfekt sommermiddag på varme, late sommerdager!
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. makrell
Lake:
-
1,5 l vann -
1 stk. løk -
1 stk. gulrot -
5 cm purre -
1 stk. laurbærblad -
2 ss fennikelfrø -
1 dl hvitvinseddik -
4 stilker frisk dill -
3 ss salt -
1 ss hel pepper
Pepperrotsaus:
-
3 dl lettrømme -
saft av
0,5 stk. sitron -
2 ss sukker -
40 g revet frisk pepperrot -
2 ss finkuttet frisk gressløk
Slik gjør du
Server den syltede makrellen med kokte nypoteter og pepperrotsaus.
Syltet makrell kan serveres med det samme, men smaken blir best om den får trekke i laken over natten. Oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager, og kan også serveres i en frisk salat. Hardkokte egg, en enkel tomat- eller agurksalat smaker også godt til.