Syltet makrell med pepperrotsaus

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Syltet makrell er en klassiker som virkelig fortjener å trekkes fram i sommerlyset. Enkel å lage, og blir bare bedre etter noen dager i kjøleskapet. Perfekt sommermiddag på varme, late sommerdager!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. makrell

Lake:

  • 1,5 l vann
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 5 cm purre
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 ss fennikelfrø
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 4 stilker frisk dill
  • 3 ss salt
  • 1 ss hel pepper

Pepperrotsaus:

  • 3 dl lettrømme
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss sukker
  • 40 g revet frisk pepperrot
  • 2 ss finkuttet frisk gressløk

Slik gjør du

Server den syltede makrellen med kokte nypoteter og pepperrotsaus.

Syltet makrell kan serveres med det samme, men smaken blir best om den får trekke i laken over natten. Oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager, og kan også serveres i en frisk salat. Hardkokte egg, en enkel tomat- eller agurksalat smaker også godt til.