Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Torsk med gulrotstuing

Torsk med bacon og gulrotstuing

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g torskefilet
  • 200 g bacon

Gulrotstuing:

  • 500 g gulrot
  • 2 ss hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat
  • 2 ss hakket frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kokt torsk med poteter, bacon og hjemmelaget gulrotstuing er nydelig hverdagsmat. I skreisesongen kan fersk skrei serveres på samme måte.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g torskefilet
  • 200 g bacon

Gulrotstuing:

  • 500 g gulrot
  • 2 ss hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat
  • 2 ss hakket frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

 

Kommentarer

  • Isabelle

    Litt kjedelig på smak. Jeg lot fiskestykkene få steke litt sammen med baconet for mer smak men det ble for "bland" som engelskmennene bruker om mat som er litt kjedelig. Smakene er for jevne med hverandre, kunne trengt noe som brøt litt opp.

    • Cecilie Maske

      Hei, Isabelle! Ja, sånne er det vel ofte med tradisjonsmat.... Men det er jo bare å leke seg litt med ulike smaker. Blande sukkererter og vårløk i stuingen, for eksempel, smake til med litt sitron, og kanskje ha en dæsj soyasaus eller balsamicoeddik i baconet. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB15 17.02.2025 23:23:11 handleliste stengt