Vegetarpai med rotgrønnsaker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Rotgrønnsaker har god holdbarhet og er typiske vintergrønnsaker. På toppen av denne deilige vegetarpaien med med rotgrønnsaker har vi laget et smuldrelokk med krønsj.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g gulbete eller polkabete -
200 g gulrot -
200 g rødbete -
200 g gresskar -
100 g persillerot -
1 pose sjalottløk -
2 ss olivenolje -
1 ss hakket bladpersille
Smuldrelokk:
-
50 g hvetemel -
50 g lettkokte havregryn -
1 ts tørket timian -
3 ss smør -
50 g vellagret ost eller vegansk ost -
1,5 dl hasselnøtter
Slik gjør du
Gi grønnsakene god plass i formen, slik at de ikke ligger oppå hverandre – da vil de bli mer kokt enn stekt. Mengdeforholdet mellom de ulike grønnsakene kan du variere med ut fra hva du liker og hva som er tilgjengelig. Du kan også tilberede andre grønnsaker på samme måte.
Vil du lage vegetarpaien vegansk kan du erstatte smør med vegetabilsk margarin og sløyfe osten eller bytte ut med et vegansk alternativ.