Bubble tea
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Vil du lage den asiatiske drikken med de morsomme kulene, boba? Vår bubble tea er laget med grønn te, pasjonsfruktjuice, tapiokaperler og vi har toppet den med et fluffy kokosskum.
Ingredienser
4 porsjoner
Boba kuler:
-
75 g vann -
50 g brunt sukker -
ca.
0,25 ts rød konditorfarge (tykk) , eventuelt annen ønsket farge -
ca.
100 g tapiokastivelse (tapioka starch) -
ca.
3 ss tapiokastivelse til forming av kuler -
50 g brunt sukker til smaksetting
Iste:
-
5 dl vann -
6 poser grønn te med sitron -
6 dl pasjonsfruktjuice -
20 stk. isbiter
Topping:
-
2 dl gryr til matlaging (med kokos og raps) -
4 ss granateple (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Start med å lage boba perlene. Ha vann, sukker og konditorfarge i en liten kjele. Vi har brukt rød farge, men her kan du bruke det du vil. Husk at du må ha en gelé eller pulverfarge av god kvalitet for å få skikkelig farge på deigen.
- Sett kjelen på middels varme, og rør til sukkeret er oppløst. Ha i 1 ss av tapiokastivelsen, og rør med en slikkepott så det blander seg. La det koke i 1-2 minutter til blandingen blir tykk og seig.
Trekk kjelen av platen og rør inn resten av tapiokastivelsen. Bland godt til du har samlet «deigen». - Ha deigen på benken og kna den sammen til den blir myk og jevn. Dryss litt mer tapiokastivelse på benken om deigen er veldig klissete og fester seg.
- Ta av en liten del av deigen og legg resten i en zip-lock pose, så den holder seg myk.
- Trill ut deigen til lange og tynne pølser, 0,5-1 cm tykk. Og kutt dem i små terninger. Rull terningene i hendene til små kuler. Kulene vil svelle noe under koking, lag dem derfor ganske så små når du triller ut.
- Ha litt tapiokastivelse i en liten bolle som du ligger ferdigrullede kuler i. Rist litt på bollen underveis, så yttersiden av kulene dekkes og du unngår at de klistrer seg sammen. Trill ut resten av deigen i omganger, mens den fortsatt er litt varm og myk.
- Kok opp vann i en vid kjele. Kjelen bør være vid for at kulene ikke skal klistre seg sammen under koking.
- Når vannet koker, kan du ha i kulene. Rør litt underveis. Skru ned varmen når kulene flyter opp til overflaten, og småkok i ca. 20 minutter.
- Skru av varmen, og sett på lokk. La kulene trekke under lokk i 20 minutter til. Sil av vannet og ha kulene tilbake i kjelen sammen med brunt sukker for å smaksette dem.
- Sett kjelen tilbake på platen og rør i 5 minutter, til sukkeret er oppløst og har samlet seg om perlene. Avkjøl.
- Kok opp en kjele med vann til te. Trekk kjelen av platen og legg i teposer. La det trekke i 5-10 minutter. Ta ut teposene og avkjøl. Hell juice i teen når den er avkjølt.
- Ha avkjølte bobakuler i høye glass, ha i isbiter, og hell på tebandingen.
- Pisk raskt kokoskremen luftig, og topp glassene. Pynt eventuelt med litt granateplekjerner og mynte, NYT den kalde drikken.