Buns med pinnekjøtt

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du pinnekjøtt til overs fra middagen kan du prøve deg på denne "burgeren". Pepperglaze sammen med det salte pinnekjøttet er en nydelig smaksopplevelse.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ferdigdampet pinnekjøtt
  • 4 stk. brioche hamburgerbrød

Pepperglaze:

  • 200 g sukker
  • 2 dl eplecidereddik
  • 1 stk. rød chili
  • 100 g frisk ingefær
  • 6 båter hvitløk
  • 1 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 potte frisk koriander
  • 2 ss hel pepper

Rømmedressing:

  • 2,5 dl rørosrømme
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts løkpulver
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Syltede grønnsaker:

  • 2 dl riseddik
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ss vann
  • 2 ts salt
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 0,5 stk. agurk

Slik gjør du