Kedgeree

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kedgeree - krydret ris med røkt fisk og egg - er en gammel britisk rett med røtter i India, og tradisjonelt servert til frokost (!), og kan serveres både kald og varm. Vi lager den med røkt torsk, og kombinasjonen av røkt fisk og krydret ris er helt nydelig!

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g røkt torsk , kolje eller blåkveite
  • 250 g basmatiris
  • 4 stk. egg
  • 1 stk. løk
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 stk. hel kardemomme , knust
  • 1 ss smør
  • 4,5 dl vann
  • 2 ss finkuttet bladpersille

Slik gjør du

Server kedgeree varm eller kald. Restene er supre som lunsj neste dag.

bar