Pasta med kikertboller og gulrotpesto

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Oppskrift på kjempegode små kikert- og nøtteboller med pasta og gulrotpesto. Passer perfekt som vegetarisk hverdagsmiddag.  

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g fullkornspagetti eller annen fullkornspasta. Vi har brukt spagettini.

Kikertboller:

  • 1 boks hermetiske kikerter (400g)
  • 100 g valnøttkjerner
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss vann
  • 2 ss maisenna
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 3 ss nøytral olje til steking

Gulrotpesto:

  • 1 stk. gulrot i biter
  • 50 g mandler
  • 50 g parmesan eller et vegansk alternativ
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,25 ts pepper
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron

Slik gjør du

Server kikertboller med pasta og gulrotpesto.