Pasta med kikertboller og gulrotpesto
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Oppskrift på kjempegode små kikert- og nøtteboller med pasta og gulrotpesto. Passer perfekt som vegetarisk hverdagsmiddag.
Ingredienser
porsjoner
-
300 g fullkornspagetti eller annen fullkornspasta. Vi har brukt spagettini.
Kikertboller:
-
1 boks hermetiske kikerter (400g) -
100 g valnøttkjerner -
0,5 bunt bladpersille -
2 ss olivenolje -
2 ss vann -
2 ss maisenna -
2 båter finhakket hvitløk -
2 ss finhakket frisk rosmarin -
1 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
3 ss nøytral olje til steking
Gulrotpesto:
-
1 stk. gulrot i biter -
50 g mandler -
50 g parmesan eller et vegansk alternativ -
2 båter finhakket hvitløk -
0,5 bunt bladpersille -
1,5 dl olivenolje -
0,25 ts pepper -
saft og revet skall av
1 stk. sitron
Slik gjør du
Server kikertboller med pasta og gulrotpesto.