Patatas bravas
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Har du cravings på skikkelig sprø og myke poteter? Da er patatas braves midt i blinken! Spanske tapaspoteter er knasende sprø på utsiden og fløyelsmyke på innsiden. Server patatas bravas til tapas eller som en snack med tomatsaus og aïoli.
Ingredienser
4 porsjoner
Poteter:
-
1 kg potet -
3 ss olivenolje -
1 ts røkt paprikapulver -
1 ts flaksalt
Spicy tomatsaus:
-
1 stk. løk -
3 båter hvitløk -
1 ss nøytral olje -
1 ss tomatpuré -
1 ts røkt paprikapulver -
0,25 ts kajennepepper -
0,5 ts chiliflakes -
2 bokser hakkede tomater (á 390 g) -
1 ts sukker -
1 ts balsamicoeddik -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
Server patatas bravas til tapas, eller spis som en snack med aïoli.