Patatas bravas

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du cravings på skikkelig sprø og myke poteter? Da er patatas braves midt i blinken! Spanske tapaspoteter er knasende sprø på utsiden og fløyelsmyke på innsiden. Server patatas bravas til tapas eller som en snack med tomatsaus og aïoli.

Ingredienser

4  porsjoner

Poteter:

  • 1 kg potet
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts flaksalt

Spicy tomatsaus:

  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 2 bokser hakkede tomater (á 390 g)
  • 1 ts sukker
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

Server patatas bravas til tapas, eller spis som en snack med aïoli.

bar