Rød fiskesuppe

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god og varmende fiskesuppe behøver ikke å ta lang tid å tilberede. Denne suppen har du på bordet i løpet av en halv time. Vi har brukt torskefilet, men her er det rom for variasjoner i massevis. Har du rester fra en fiskemiddag, er det supert å bruke dem i suppen - da er den ferdig enda raskere!

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g skinn og beinfri torskefilet
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. hel stjerneanis
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 stk. fiskebuljong (terning)
  • 8 dl vann
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 1 dl frisk koriander

Slik gjør du

Bruk den fisken du liker og har tilgang på. Reker, blåskjell og andre skalldyr smaker også godt i suppen Koriander kan godt byttes ut med hakket persille eller vårløk. Bruker du rester av fisk, dropper du punkt 1 og legger stykker av fisken i suppen noen minutter før servering, så den rekker å bli varm.