Rød fiskesuppe
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En god og varmende fiskesuppe behøver ikke å ta lang tid å tilberede. Denne suppen har du på bordet i løpet av en halv time. Vi har brukt torskefilet, men her er det rom for variasjoner i massevis. Har du rester fra en fiskemiddag, er det supert å bruke dem i suppen - da er den ferdig enda raskere!
Ingredienser
porsjoner
-
600 g skinn og beinfri torskefilet -
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
1 stk. rød paprika -
1 bit tommelstor frisk ingefær -
1 stk. fennikel -
2 ss olivenolje -
2 stk. hel stjerneanis -
1 boks hermetiske tomater -
2 ss tomatpuré -
2 stk. fiskebuljong (terning) -
8 dl vann -
0,5 ts kajennepepper -
1 dl frisk koriander
Slik gjør du
Bruk den fisken du liker og har tilgang på. Reker, blåskjell og andre skalldyr smaker også godt i suppen Koriander kan godt byttes ut med hakket persille eller vårløk. Bruker du rester av fisk, dropper du punkt 1 og legger stykker av fisken i suppen noen minutter før servering, så den rekker å bli varm.