Rundstykker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv våre myke og gode rundstykker. Har du plass i fryseboksen er det enkelt å lage dobbel eller trippel porsjon med rundstykker og fryse ned til senere. Det blir ca. 20 rundstykker av en porsjon deig.

Ingredienser

1  porsjoner
  • ca. 1 l hvetemel
  • 25 g gjær
  • 60 g romtemperert smør i terninger
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 stk. egg
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt

Til pensling og pynt:

  • ca. 2 ss valmuefrø
  • 0,5 egg til pensling

Slik gjør du

Rundstykkene er fine å fryse. De tiner raskt, men kan også tines forsiktig i mikro. Rundstykkene er supre å smøre når du skal ta med et matfat til en dugnad eller avslutning.