Vegetarisk linsesuppe
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Linser finnes i mange farger, og kan tilberedes på et utall ulike måter. Røde linser er flotte å lage suppe av, og sammen med krydder og grønnsaker har du på rimelig kort tid en næringsrik og mettende suppe på bordet.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
1 stk. gulrot -
2 stilker stilkselleri (stangselleri) -
2 båter hvitløk -
2 ss olivenolje -
4 cm frisk ingefær -
1 ts malt spisskummen -
1 ts malt koriander -
1 ts paprikapulver -
1 ts gurkemeie -
2,5 dl røde linser (tørre) -
1 boks hakkede tomater -
6 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller vann -
saft av
0,5 stk. sitron eller lime -
1 dl gresk yoghurt -
2 ss frisk persille eller koriander
Slik gjør du
Server suppen rykende varm og topp med en stor skje gresk yoghurt.