Asiatisk hamburger

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige hamburgerbrød fylt med spicy, marinerte nakkekoteletter og syltede, sprø grønnsaker blir den perfekte burgeren for deg som elsker mat med asiatiske smaker. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g nakkekoteletter av svin
  • 1,5 ss chilipulver
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss finhakket hvitløk
  • 4 ss risvin eller riseddik
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 4 stk. shisoblad (kan sløyfes)
  • 0,25 stk. finsnittet spisskål eller nykål

Dressing:

  • 1,5 dl hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk. finhakket rød chili uten frø
  • 2 ts revet frisk ingefær

Syltede grønnsaker:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 stk. agurk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl riseddik

Til servering:

  • 0,5 dl hakkede salte peanøtter
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du