Asiatisk hamburger
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Saftige hamburgerbrød fylt med spicy, marinerte nakkekoteletter og syltede, sprø grønnsaker blir den perfekte burgeren for deg som elsker mat med asiatiske smaker.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g nakkekoteletter av svin -
1,5 ss chilipulver -
2 ss soyasaus -
2 ss brunt sukker -
2 ss sesamolje -
2 ss finhakket hvitløk -
4 ss risvin eller riseddik -
2 ss nøytral olje til steking -
4 stk. hamburgerbrød -
4 stk. shisoblad (kan sløyfes) -
0,25 stk. finsnittet spisskål eller nykål
Dressing:
-
1,5 dl hoisinsaus -
2 ss soyasaus -
saft av
1 stk. lime -
2 ss finhakket frisk koriander -
1 stk. finhakket rød chili uten frø -
2 ts revet frisk ingefær
Syltede grønnsaker:
-
1 stk. rødløk -
1 stk. gulrot -
0,5 stk. agurk -
1 stk. rød chili -
2 båter hvitløk -
1,5 dl vann -
1 dl sukker -
0,5 dl riseddik
Til servering:
-
0,5 dl hakkede salte peanøtter -
0,5 potte frisk koriander