Benfri lammestek med myntepesto og byggrynsalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Ben ut et lammelår og fyll det med gode smaker. Her er steken smaksatt med myntepesto, i tillegg braiseres steken med spennende krydderier. Byggrynssalat med beter og neper er spennende og godt tilbehør.
Ingredienser
10 porsjoner
-
1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg -
2 ss nøytral olje -
50 g frisk ingefær i tynne skiver -
4 båter finhakket hvitløk -
1 stk. rød chili i biter -
4 stk. stjerneanis -
90 g brunt sukker -
3,5 dl lammekraft eller annen kjøttkraft -
3 ss hoisinsaus -
1 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
Byggrynsalat:
-
5 dl byggryn -
2 stk. nepe -
2 stk. rødbete -
1 ss grovhakket frisk mynte -
0,5 pk frisk spinat -
3 ss olivenolje -
saften av
1 stk. sitron
Myntepesto:
-
0,5 bunt frisk mynte -
0,5 bunt frisk koriander -
3 ss pinjekjerner -
3 ss revet parmesan -
2 båter hvitløk -
2,5 dl olivenolje -
2 ss sitronsaft