Benfri lammestek med myntepesto og byggrynsalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ben ut et lammelår og fyll det med gode smaker. Her er steken smaksatt med myntepesto, i tillegg braiseres steken med spennende krydderier. Byggrynssalat med beter og neper er spennende og godt tilbehør.

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 2 ss nøytral olje
  • 50 g frisk ingefær i tynne skiver
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. rød chili i biter
  • 4 stk. stjerneanis
  • 90 g brunt sukker
  • 3,5 dl lammekraft eller annen kjøttkraft
  • 3 ss hoisinsaus
  • 1 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)

Byggrynsalat:

  • 5 dl byggryn
  • 2 stk. nepe
  • 2 stk. rødbete
  • 1 ss grovhakket frisk mynte
  • 0,5 pk frisk spinat
  • 3 ss olivenolje
  • saften av 1 stk. sitron

Myntepesto:

  • 0,5 bunt frisk mynte
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 3 ss pinjekjerner
  • 3 ss revet parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 2,5 dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du