Betesalat med couscous

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En frisk og deilig salat som gjerne kan serveres som en selvstendig rett, eller som utradisjonelt tilbehør til ribbe eller kalkun. Beter finnes i alle farger, og er veldig dekorative i en salat. Får du ikke tak i beter, så fungerer reddiker eller neper like bra. 

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. beter i ulike farger (gulbete, rødbete, polkabete)
  • 2 stk. gulrot , gjerne i ulike farger
  • 2 dl couscous
  • 1 stk. hjertesalat
  • 1 stk. rosa grapefrukt i båter
  • 1 stk. avokado i skiver
  • 50 g grovhakkede pistasjnøtter

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss sesamolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 bunt finhakket frisk dill

Slik gjør du

Løvtynne skiver av kålrot smaker også kjempegodt i salaten.