Betesalat med couscous
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En frisk og deilig salat som gjerne kan serveres som en selvstendig rett, eller som utradisjonelt tilbehør til ribbe eller kalkun. Beter finnes i alle farger, og er veldig dekorative i en salat. Får du ikke tak i beter, så fungerer reddiker eller neper like bra.
Ingredienser
porsjoner
-
3 stk. beter i ulike farger (gulbete, rødbete, polkabete) -
2 stk. gulrot , gjerne i ulike farger -
2 dl couscous -
1 stk. hjertesalat -
1 stk. rosa grapefrukt i båter -
1 stk. avokado i skiver -
50 g grovhakkede pistasjnøtter
Dressing:
-
3 ss olivenolje -
1 ss riseddik -
1 ss sesamolje -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
0,5 bunt finhakket frisk dill
Slik gjør du
Løvtynne skiver av kålrot smaker også kjempegodt i salaten.