Blinis med fenalår, rogn og reker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små blinis med ulik topping - små munnfuller med masse smak! Blinis skiller seg fra våre norske lapper ved at de tradisjonelt lages med bokkhvetemel og gjær, og toppes med den fete rømmen smetana, kaviar og hakket løk. Vi har slått oss løs og topper våre blinis med fenalår, reker og kaviar. Husk å sette av nok tid til å la røren heve ordentlig!

Ingredienser

porsjoner

En porsjon gir ca. 24 blinis

  • 10 g gjær
  • 2,5 dl melk
  • 175 g bokhvetemel eller hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ss kremfløte
  • 2 ss smør

Topping:

  • 1 dl seterrømme
  • 100 g fenalår
  • 100 g rød lodderogn
  • 100 g pillede reker
  • 0,5 stk. finhakket rødløk

Slik gjør du