Blinis med fenalår, rogn og reker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Små blinis med ulik topping - små munnfuller med masse smak! Blinis skiller seg fra våre norske lapper ved at de tradisjonelt lages med bokkhvetemel og gjær, og toppes med den fete rømmen smetana, kaviar og hakket løk. Vi har slått oss løs og topper våre blinis med fenalår, reker og kaviar. Husk å sette av nok tid til å la røren heve ordentlig!
Ingredienser
porsjoner
En porsjon gir ca. 24 blinis
-
10 g gjær -
2,5 dl melk -
175 g bokhvetemel eller hvetemel -
1 stk. egg -
0,5 ts salt -
1,5 ss kremfløte -
2 ss smør
Topping:
-
1 dl seterrømme -
100 g fenalår -
100 g rød lodderogn -
100 g pillede reker -
0,5 stk. finhakket rødløk