Braisert lam med byggrynsalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Braisert lammebog krydret med "Ras el hanout" - en varm krydderblanding med marrokanske smaker. Lammegryten serverer vi med en frisk byggrynsalat og en deilig, avkjølende mynteyoghurt. 

Ingredienser

porsjoner

Lammegryte:

  • 800 g benfri lammebog
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 3 båter revet hvitløk
  • 3 stk. gulrot
  • 2 ss krydderblanding (Ras el hanout)
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater (á 400 g)
  • 2 dl lamme- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske kikerter (á 290 g)

Byggrynsalat:

  • 2 dl byggryn
  • 0,25 stk. rødløk
  • 0,5 stk. agurk
  • 4 stilker bladpersille
  • 0,5 stk. granateple
  • 1 ss nøytral olje

Mynteyoghurt:

  • 2 dl gresk yoghurt
  • skall og saft av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk mynte
  • 1 ss honning

Til pynt:

  • 8 stk. tørket aprikos i tynne skiver
  • 1 dl ristede mandler

Slik gjør du

Server byggrynsalat og myntedressing til. 

bar