Braisert lam med byggrynsalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Braisert lammebog krydret med "Ras el hanout" - en varm krydderblanding med marrokanske smaker. Lammegryten serverer vi med en frisk byggrynsalat og en deilig, avkjølende mynteyoghurt.
Ingredienser
porsjoner
Lammegryte:
-
800 g benfri lammebog -
2 ss nøytral olje -
1 stk. løk -
3 båter revet hvitløk -
3 stk. gulrot -
2 ss krydderblanding (Ras el hanout) -
1 stk. hel kanel -
2 stk. stjerneanis -
1 stk. laurbærblad -
2 ss tomatpuré -
1 boks hakkede tomater (á 400 g) -
2 dl lamme- eller kyllingbuljong (utblandet) -
1 boks hermetiske kikerter (á 290 g)
Byggrynsalat:
-
2 dl byggryn -
0,25 stk. rødløk -
0,5 stk. agurk -
4 stilker bladpersille -
0,5 stk. granateple -
1 ss nøytral olje
Mynteyoghurt:
-
2 dl gresk yoghurt -
skall og saft av
1 stk. lime -
2 ss finhakket frisk mynte -
1 ss honning
Til pynt:
-
8 stk. tørket aprikos i tynne skiver -
1 dl ristede mandler
Slik gjør du
Server byggrynsalat og myntedressing til.