Brasiliansk bønnegryte

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Feijoada regnes av mange som nasjonalretten i Brasil, der den opprinnelig ble laget av slavene. De brukte det de fikk, som hale og øre av grisen. Her har vi laget en alternativ variant av den tradisjonelle retten, og holder oss til mer fristende stykker kjøtt, som svineknoke, bacon og kyllinglår.

Ingredienser

porsjoner
  • 700 g tørkede svarte bønner
  • 1 stk. fersk eller lettsaltet svineknoke
  • 450 g lettsaltet sideflesk eller bacon
  • 3 stk. laurbærblad
  • 1 dl nøytral olje
  • 2 stk. finhakket løk
  • 5 båter finhakket hvitløk
  • 2 stilker finhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. finhakket grønn paprika
  • 1,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt muskat
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 bokser grovhakkede hermetiske tomater
  • 450 g kylling lårfilet
  • 450 g rå chorizopølse
  • 1 dl hakket bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

Dette er en gryte som må planlegges litt, siden bønnene må bløtlegges over natten, men den er vel verd å vente på – smakfull, mørk og mektig.

Server gjerne med ris kokt med finhakket løk og hvitløk, appelsiner i skiver, salatblader og chilisaus (f.eks tabasco).