Brasilianske grillspyd med biff
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Espetinhos er brasiliansk for grillspyd. Store biter av storfe- eller kyllingkjøtt på spyd grilles til perfeksjon og serveres som de er, eller med en god saus. Vi griller våre biff-espetinhos av norsk storfekjøtt, uten annet krydder enn salt, og serverer dem med en kraftig grillsaus og en mild bønne- og yoghurtdipp.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g mørbrad, flatbiff eller ytrefilet av storfe -
4 ts salt
Grillsaus:
-
1 dl ketchup -
0,5 dl vann -
2 ss rødvinseddik -
1 ss pulverkaffe -
1 ts malt kajennepepper -
1 ts malt koriander -
2 båter finhakket hvitløk -
4 ss solsikkeolje -
0,5 ts sukker -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Bønne- og yoghurtdipp:
-
1 boks hermetiske limabønner (butter beans) -
0,5 stk. hakket løk -
2 ss sitronsaft -
1 båt hakket hvitløk -
1 ss hakket frisk mynte -
100 g gresk yoghurt eller yoghurt naturell -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
I Brasil fleiper de med at espetinhos enkelte steder er laget med “filet de meow” – et kjøttslag som definitivt ikke selges i Norge…. Andre varianter kan være med pølser, sjømat eller queijo coalho, en ost som tåler å bli grillet uten å smelte.