Chiliribbe med peanøttdipp

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne chiliribba med peanøttdipp passer som hånd i hanske på tapasbordet. Med innslag av både sterkt, salt og syrlig oppnår man en velbalansert, kjærkommen og frydefull smak.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg stekt ribbe
  • 2 stk. grovhakket rød chili
  • 4 båter grovhakket hvitløk
  • 3 ss frisk koriander
  • 1 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt

Peanøttdipp:

  • 6 ss olivenolje
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss peanøttsmør
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ts frisk ingefær
  • 2 båter revet hvitløk
  • 4 ss honning
  • saften av 1 stk. lime

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 150 °C.