Crêpes Suzette

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En berømt fransk kjøkkensjef laget en gang pannekaker i likør til kong Edvard VII av England. Plutselig tok det fyr i pannekakene. Kjøkkensjefen lot ikke dette uhellet forstyrre serveringen. Kongen ble svært begeistret for den herlige smaken og pannekakene ble kalt Crêpes Suzette til ære for en ung dame som satt ved kongens bord.

Ingredienser

porsjoner

Crêpes:

  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk. egg

Suzettesaus:

  • 4 ss smør
  • 4 dl melis
  • saft og skall av 2 stk. appelsin
  • saft og skall av 1 stk. sitron
  • 4 ss appelsinlikør (kan sløyfes)

Slik gjør du

Server eventuelt med iskrem eller vispet krem.

 

bar