Eksklusiv kongekrabbesalat med aïoli
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Kongekrabbe er veldig godt og eksklusivt. Inviter gjerne gjestene dine inn på kjøkkenet for å være med på å legge opp retten. Lag alt på forhånd og stek krabben til sist.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g renset kjøtt av kongekrabbe -
1 ss rapsolje -
4 skiver frisk ingefær -
2 ss sesamolje
Avokadokrem:
-
3 stk. avokado -
saften av
1 stk. lime -
1 båt hvitløk -
1 ss olivenolje -
0,5 ts kvernet pepper
Aïoli:
-
2 stk. eggeplomme -
0,25 ts salt -
1 ts dijonsennep eller annen sennep -
2 båter presset hvitløk -
1 ss vineddik eller sitronsaft -
4 dl nøytral nøytral olje
Pynt:
-
2 stilker frisk dill -
6 stilker frisk brønnkarse -
4 stk. reddik med stilk -
2 ss frisk gressløk
Slik gjør du
Anrett tallerken ved å først legge på avokadokrem og aïoli. Legg så på biter av kongekrabbe og resten av urtene.