Eksklusiv kongekrabbesalat med aïoli

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kongekrabbe er veldig godt og eksklusivt. Inviter gjerne gjestene dine inn på kjøkkenet for å være med på å legge opp retten. Lag alt på forhånd og stek krabben til sist.  

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g renset kjøtt av kongekrabbe
  • 1 ss rapsolje
  • 4 skiver frisk ingefær
  • 2 ss sesamolje

Avokadokrem:

  • 3 stk. avokado
  • saften av 1 stk. lime
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper

Aïoli:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 2 båter presset hvitløk
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 4 dl nøytral nøytral olje

Pynt:

  • 2 stilker frisk dill
  • 6 stilker frisk brønnkarse
  • 4 stk. reddik med stilk
  • 2 ss frisk gressløk

Slik gjør du

Anrett tallerken ved å først legge på avokadokrem og aïoli. Legg så på biter av kongekrabbe og resten av urtene.