Elgspyd

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mørt elgkjøtt egner seg godt til rask steking i panne. Gi kjøttet noen timer i marinade for riktig å fremheve smaken av ”skogens konge”.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av elg
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin

Marinade:

  • 2 dl nøytral olje
  • 1 dl rødvin
  • 5 stk. knuste einebær
  • 1 ts tørket timian
  • 0,5 stk. hakket løk

Sjysaus:

  • 1 dl rødvin
  • 1 dl madeira
  • 0,5 dl sherryeddik
  • 0,5 dl ripsgelé
  • 3 ss smør

Grønnsaker:

  • 0,5 stk. rødbete
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 150 g sukkererter
  • 1 pk frisk spinat
  • 100 g kantarell
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

Server elgbiff på spyd med fargerike grønnsaker og sjysaus ved siden av. En potetmos smaker godt til.

 

Tips: Spydene kan godt gjøres helt ferdig dagen før og legges kaldt til de skal stekes. Ta dem ut av kjøleskapet en halv time før de skal stekes. Elgspydene egner seg dessuten utmerket for tilberedning på grillen.