Elgspyd
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Mørt elgkjøtt egner seg godt til rask steking i panne. Gi kjøttet noen timer i marinade for riktig å fremheve smaken av ”skogens konge”.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g ytrefilet av elg -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss margarin
Marinade:
-
2 dl nøytral olje -
1 dl rødvin -
5 stk. knuste einebær -
1 ts tørket timian -
0,5 stk. hakket løk
Sjysaus:
-
1 dl rødvin -
1 dl madeira -
0,5 dl sherryeddik -
0,5 dl ripsgelé -
3 ss smør
Grønnsaker:
-
0,5 stk. rødbete -
0,5 stk. sellerirot -
150 g sukkererter -
1 pk frisk spinat -
100 g kantarell -
2 ss smør -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Slik gjør du
Server elgbiff på spyd med fargerike grønnsaker og sjysaus ved siden av. En potetmos smaker godt til.
Tips: Spydene kan godt gjøres helt ferdig dagen før og legges kaldt til de skal stekes. Ta dem ut av kjøleskapet en halv time før de skal stekes. Elgspydene egner seg dessuten utmerket for tilberedning på grillen.